Turismul viticol românesc începe să își scrie povestea


Turismul viticol și-a croit cu greu drumul între preferințele românilor în alegerea modului de petrecere a timpului liber, dar încet și sigur a început să prindă rădăcini și pe meleaguri românești.

Turismul viticol nu este doar despre vin ci și despre arta creației licorii, este despre vița-de-vie, despre strugure, despre metodologia folosită în fabricație, despre cramă, despre știință și, mai ales, despre poveste.

Fiecare viță-de-vie, fiecare cramă și fiecare sticlă de vin are propria poveste. O poveste pe care o descoperiți vizitând, degustând, simțind.

La cramă turistul descoperă drumul vinului de la viță până în sticlă.

Vizita podgoriei este un bun început pentru o zi relaxantă, urmată de vizita în cramă unde se va descoperi fluxul tehnologic al vinului și, bineînțeles, degustarea. Introducerea în lumea vinului se face de către un ghid specializat. Iar la masă sunt servite mâncăruri bine alese.

Datorită așezării geografice a României ne putem bucura de natură, vin și vie petrecând un sejur într-un cadru natural frumos și relaxant la cramele din țară.

Peisajele create de butașii frumos aliniați, drumul de țară, soarele și adierea vântului, aroma strugurilor copți alcătuiesc cadrul de vis în care orice zi obișnuită se transformă într-un basm.

Articolul complet îl puteți citi la partenerii noștri Descoperim România!