VINVEST are loc anul acesta în perioada 31 martie – 2 aprilie 2017 1


Cel mai așteptat eveniment din Banat, dedicate vinului și băuturilor alcoolice derivate, va avea loc în primavera acestui an în perioada 31 martie – 2 aprilie 2017, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara.

Cea de-a XIV-a ediție a VINVEST este dedicată municipiului Timișoara care a reușit să câștige concursul national al programului Capitală Culturală Europeană. În 2021, urbea de pe Bega va fi în lumina reflectoarelor culturii europene, moment la care orașul va avea dedicată o ediție specială pentru sărbătorirea vinului prin tradiționalul VINVEST.

Producătorii de vin, investitorii și distribuitorii de servicii conexe indutristriei vitivinicole sunt invitați încă de pe acum să își pregătească prezența în cadrul salonului de vin de la Timișoara.

Ediția din acest an va avea două teme de dezbatere foarte importante pentru participanții cu stand:

  • Dezvoltarea împreună a unui salon de vin internațional de referință pentru Europa în anul 2021
  • Strategii de dezvoltare a turismului vitivinicol, tot în contextul Timișoarei Capitală Culturală Europeană și a oportunităților de a atrage un public internațional interesat de cultura vinului și de cultura locului în care acesta este creat.

VINVEST 2017 este și un prilej deosebit pentru publicul larg de a dobândi cunoștinte de consum al vinului. Toți cei interesați vor putea participa la temele de gastronomie și asociere a vinului: care sunt cele mai potrivite mâncăruri pentru fiecare tip de vin în parte. Și invers.

Un loc aparte în program îl va avea și în acest an Concursului Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice,aflat la a 12 -a ediție.

VINVEST – Salonul Internațional de Vinuri din Timișoara și Asociația de Cultură și Promovare a Vinului organizează acest eveniment cu scopul de a trezi interesul și curiozitatea consumatorului față de universul aparte al unei crame și de a-l provoca să interacționeze personal cu oamenii locului. Echipa VINVEST este coordonată de ing. Lucia Pîrvu și organizează în fiecare an un tur al unor zone viticole de interes.
Pentru informații despre Salonul Internațional de Vinuri din Timișoara vă invităm să urmăriți și pagina de Facebook VINVEST: https://www.facebook.com/salonul.vinvest/.